Om Harestua Fysioterapi

Janne Oppheim Søllesvik begynte som osteopat ved Harestua Medisinske Senter i 2001. Samarbeidet med legene, Elisabeth Angell og Henning Bang Larsen utviklet seg til at de gikk i lag og kjøpte det gamle bankbygget på Harestua. Dette ble renovert og bygd på. Der etablerte de et nytt tverrfaglig medisinsk senter under samme navn.

Janne hadde ansvaret for å etablera den fysikalske avdelingen, der det i tillegg ble lagt opp til gode treningsfasiliteter for rehabilitering av pasienter. Dette fordi avdelingen skulle tilby aktiv rehabilitering og en kunnskapsbasert praksis.

Etterhvert ble det åpnet opp for at også andre kunne trene i lokalene. Det er et lavterskel tilbud med luftige og lyse lokaler. Godt utrustet med utstyr/ apparater med fokus på funksjonell trening.

Vi legger stor vekt på faglig kompetanse både som fysioterapeuter og innen trening. Trening er en egen vitenskap. Alle som trener i våres lokaler får utarbeidet et individuelt tilrettelagt treningsprogram.

I tillegg tilbyr vi ulike gruppetilbud både helprivat og med refusjon. Gruppetilbudene varierer hvert halvår og blir da annonsert i sosiale medier og på klinikken.

Janne Oppheim Søllesvik, Fysioterapeut – MNFF

Janne gjennomførte utdanning i idrett grunn- & mellomfag, samt jobbet på idrettsavdelinga ved Finnmark Distriktshøgskole, før hun begynte på fysioterapiutdanningen som vart fullført i 1995.

I 2000 avsluttet hun Osteopati utdanningen med klinisk eksamen i Maidstone, England.

Hun har 28 års arbeidserfaring som fysioterapeut. Vært innom rehabiliteringssenter og kommunal fysioterapitjeneste, men har hovedsaklig erfaring fra privat praksis. Jobber mye med ortopediske pasienter/ aktiv rehabilitering/ opptrening og har generelt en ung pasientgruppe. Hun er også AktivA terapeut – dette betyr ekstra kompetanse på pasienter med artrose i hofte og knær.

Janne har veldig lang erfaring og etterutdanning innen idrettsmedisin.

Hun kom til Lunner kommune i 1997 og var raskt i gang som fysioterapeut for Lunner Håndball i perioden med spill i eliteserien, samt Grindvoll Fotball i 2 div. og Team Hadeland i langrenn. Jobbet også noen år for Special Olympics Norge. I 1999 begynte hun som fysioterapeut på landslagsnivå i håndball. Dette i totalt 20 år, der hun de siste 8 åra også var medisinsk koordinator for kvinnelandslaget i håndball. Hun har jobbet på Olympiatoppen i 7 år, samt også vore med som fysioterapeut på landslag i fotball kvinner.

Det å jobbe i sammen med andre faggrupper på landslagsnivå har vore veldig utviklende både personlig og faglig

Janne er også godkjent fysioterapeut i behandlernettverket til skadetelefonen.

Åsmund Høyen Solvang, Fysioterapeut MNFF

Åsmund var ferdigutdannet fysioterapeut fra Høgskolen i Tromsø i 2008. Han har bakgrunn fra jobb som både kommunal og privatpraktiserende fysioterapeut, og har erfaring med et bredt spekter av ulike muskel- og skjelettlidelser, nevrologi, psykiatri

og ortopedi hos både barn og voksne. Parallelt med jobb som fysioterapeut har han flere års erfaring fra treningssenterbransjen, både med personlig trening og gruppetrening. Åsmund har tatt flere kurs innen manuell terapi, idrettsmedisin, barnefysioterapi, nevrologi, treningsveiledning og Redcordkonseptet.

Åsmund er også Aktiv-A terapeut. Han holder gruppetreninger for pasienter med artrose, samt Lungegruppe ved Harestua Medisinske Senter.

Han har 100% driftsavtale med Lunner kommune. Utenom driftstilskuddsordningen tilbyr Åsmund undersøkelse, vurdering av behov og eventuelt utforming av spesialtilpassede såler.

Trude Røine-Elsrud, Fysioterapeut MNFF

Trude tok utdanningen i Nederland og var ferdig våren 2001. Deretter har hun jobbet i privat praksis og som kommunal fysioterapeut i Ringerike før hun begynte å jobbe i Lunner.

Hun har har sitt interessefelt innen barn, gravide med bekkenplager og kvinnehelse. Trude har i den forbindelse tatt videreutdanning innen kvinnehelse med hovedfokus på undersøkelse, utredning og behandling av dysfunksjon av bekkenbunn. Hun tar i mot pasienter med bekkenrelaterte smerter under svangerskap og etter fødsel, ulike plager av bekkenbunnsproblematikk som urininkontinens, fekalinkontinens, prolaps av underlivsorganer og generelle underlivssmerter.

Hun har god erfaring med gruppetrening. På Harestua holder hun gruppetrening for Lungepasienter.

Trude har driftsavtale med Lunner kommune i 50 % stilling som hun utøver på Harestua Medisinske Senter. I tillegg jobber hun 2 dager i uken på helsestasjonen på Roa. Der jobber hun med barn – både individuelt og i grupper.

Silje Randen Prestkvern, Spesialist i idrettsfysioterapi – MNFF

Silje avsluttet fysioterapiutdanningen i Oslo våren 2007. Hun har erfaring fra kommunal fysioterapitjeneste rettet mot barn, og fra sykehus med rehabilitering og ortopediske problemstillinger.
Silje har siden høsten 2008 jobbet ved Harestua Medisinske Senter, Fysikalsk avd. Hun har etterutdanning i redcord konseptet, idrettsmedisin, benytter kinesio taping og triggerpunktbehandling med nåler. Silje har også gjennomført flere kurs innen fysioterapeutiske fagområder og har selv idrettsbakgrunn som håndballspiller.

Silje tok en Mastergrad i Idrettsfysioterapi (2011-13) ved Norges Idrettshøgskole og var i noen år fysioterapeut på yngre landslag i håndball.

Hun har 100% driftsavtale med Lunner kommune.

Arno de Jong, Fysioterapeut MNFF

Arno har jobbet på Harestua Medisinske Senter siden 2014.

Han var ferdigutdannet fysioterapeut ved Internationale Academie voor Fysiotherapie, Thim van der Laan i 2001. Han har erfaring fra Kommunehelsetjenesten og privat praksis.
Arno arbeider med akutte og kroniske muskel- og skjelettplager. Kompentanse på behandling av pasienter med artrose i hofte og/eller kne (AktivA).
Arno har drevet mange år aktivt som badmintonspiller. Nå mosjonist løp og ski. Arno er en meget dyktig maraton løper.

Han har 100% driftsavtale med Lunner kommune.

Ingrid Avelsgaard, Spesialist i idrettsfysioterapi – MNFF

Ingrid er utdannet fysioterapeut fra NTNU, og har nylig fullført mastergrad i idrettsfysioterapi ved NIH. Skrev masteroppgave om rectus diastase, korsryggsmerter, bekkenleddsmerter og bekkenbunnsplager etter fødsel. Ingrid har kompetanse på forebygging og behandling av idrettsskader, kvinnehelse og svangerskapsrelaterte plager, i tillegg til rehabilitering av akutte og belastningsrelaterte plager i muskel-skjelettsystemet. Hun har flere års erfaring fra privat praksis med allmenn fysioterapi i aldersgruppen ungdom til voksne og eldre. Hun er opptatt av aktiv rehabilitering og en kunnskapsbasert praksis.

Vi er så heldige å ha Ingrid som vikar i 80% driftsavtale med Lunner kommune, då vi fortiden har en sykemelding på vår avdeling.

Christina Ekeren, Fysioterapeut MNFF

Christina er utdannet fysioterapeut ved Høgskolen i Oslo og Akershus 2010-2013. Turnustjeneste i Skedsmo kommune og ved MS – senteret i Hakadal 2013/2014. Siden 2014 jobbet som fysioterapeut ved Harestua Medisinske Senter som vikar i driftstilskudd og privat. Christina har også vært fysioterapeut for damelaget til Oppsal håndball i sesongene 2014-2017.

Hun har selv idrettsbakgrunn fra håndball, og har tatt etterutdanning i form av kurs innen idrettsmedisin og muskel/skjelettplager. Nå holder hun på utdanning innen ultralyddiagnostikk.

Christina fekk tilbud om et vikariat i 100% stilling i mars 2023. Hun avsluttet dermed sin praksis som fysioterapeut ved Harestua Medisinske Senter.

Hun er en veldig dyktig og populær gruppeinstruktør ved vår klinikk.

I høst har hun hatt Bootcamp i regi av klinikken.