Bestill time med SMS

Send til 2097:

HMSLEGE fødselsdato, ditt navn, grad av hast

(Unngå sensitiv informasjon)

Se eksempel

HMSLEGE 030562 Kari Normann Trenger time for konsultasjon

Kr. 6,- per mottatt melding.

Normalt to meldinger - bekreftelse og timeavtale.

NB: Tjenesten kan ikke benyttes om man har reservert seg mot kortnummer
Vi har fått inn flere influensavaksiner til de som tilhører risikogruppen

Osteopati/ Fysioterapi/ Fysisk trening/ Massasje/ Treningsabonnement

Fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik har høsten 2006 etablert fysikalsk institutt på Harestua. Instituttet befinner seg i det tidligere bankbygget ved siden av Lunner allmenning.

Det fysikalske instituttet har fasiliteter både for vanlig fysioterapi og treningsterapi.

Den fysikalske avdelingen tilbyr opptrening, rehabilitering, medisinsk treningsterapi, slyngeterapi og gruppetrening. Gruppene er rettet både mot diagnosegrupper og mot generell trening. Det er opprettet treningsgrupper for deltakere både med og uten henvisning (se nedenfor).
Avdelingen (om lag 200 m2) er nyoppusset, med store lyse behandlings rom, garderober og en godt utrustet treningssal med moderne treningsapparater.

Vi tilbyr også treningsterapi, med kyndig medisinsk veiledning ved vårt fysikalske institutt. Dette innebærer at man etter en konsultasjon med en av våres fysioterapeuter, får et individuelt tilrettelagt treningsprogram. Ta kontakt for tilbud.


Litt om bakgrunnen til Janne Oppheim Søllesvik, Fysioterapeut MNFF/ Osteopat MNOF:
Tok idrett grunn- & mellomfag og jobbet på idrettsavdelinga ved Finnmark Distriktshøgskole, før hun begynte på fysioterapiutdanningen. Hun har 16 års arbeidserfaring som fysioterapeut. Vært innom rehabiliteringssenter og kommunal fysioterapitjeneste, men har hovedsaklig erfaring fra privat praksis. Jobber mye med ortopediske pasienter/ aktiv rehabilitering/ opptrening og har generelt en ung pasientgruppe. Har lang erfaring og etterutdanning innen idrettsmedisin. Fulgt Lunner Handball siden 1997 og vært fysioterapeut på landslagsnivå i handball i 17 år. Er for tiden fysioterapeut og medisinsk koordinator på kvinnelandslaget i handball.
I 2000 avsluttet hun Osteopati utdanningen med klinisk eksamen i Maidstone, England.
______________________________


Følgende terapeuter er tilknyttet den fysikalske avdelingen vår:

 

Åsmund Høyen Solvang, Fysioterapeut MNFF:

Åsmund var ferdigutdannet fysioterapeut fra Høgskolen i Tromsø i 2008. Han har bakgrunn fra jobb som kommunal og privatpraktiserende fysioterapeut, og har erfaring med et bredt spekter av ulike muskel- og skjelettlidelser, nevrologi, psykiatri og ortopedi hos både barn og voksne. Parallelt med jobb som fysioterapeut har han flere års erfaring fra treningssenterbransjen, både med personlig trening og gruppetrening. Åsmund har tatt flere kurs innen manuell terapi, idrettsmedisin, barnefysioterapi, nevrologi, treningsveiledning og Redcordkonseptet. Utenom driftstilskuddsordningen tilbyr Åsmund undersøkelse, vurdering av behov og eventuelt utforming av spesialtilpassede såler.

 

Kaja Lien Smedbråten, Fysioterapeut MNFF:
Kaja avsluttet fysioterapiutdanningen i Oslo våren 2010. Hun har i etterkant studert psykologifag. Kaja har gjennom turnusåret og videre arbeid fått erfaring fra kommunal fysioterapitjeneste, både rettet mot barn og eldre. Hun har også arbeidserfaring fra spesialisthelsetjenesten innen rehabilitering hvor hun har arbeidet med ortopedi, nevrologiske lidelser, muskel-skjelett lidelser og langvarig smerte-problematikk.

Kaja har over lengre tid arbeidet med treningsveiledning og som gruppetreningsinstruktør, både på treningssenter og som fysioterapeut.

Hun har videreutdannet seg innen REDCORD-konseptet og smertebehandling med nåler.

Kaja kan tilby helprivate behandlinger. Henvisning fra lege trengs ikke og man kommer raskt i gang med undersøkelse og adekvat behandling og trening.


Silje Randen Prestkvern, Fysioterapeut MNFF
Silje avsluttet fysioterapiutdanningen i Oslo våren 2007. Hun har erfaring fra kommunal fysioterapitjeneste rettet mot barn, og fra sykehus med rehabilitering og ortopediske problemstillinger.
Silje har siden høsten 2008 jobbet ved Harestua Medisinske Senter, Fysikalsk avd. Hun har etterutdanning i redcord konseptet, idrettsmedisin, benytter kinesio taping og triggerpunktbehandling med nåler. Silje har også gjennomført flere kurs innen fysioterapeutiske fagområder og har selv idrettsbakgrunn.

I tillegg til å jobbe ved senteret, tar Silje en Mastergrad i Idrettsfysioterapi (2011-13) ved Norges Idrettshøgskole. Hun tilbyr fysikalsk behandling uten henvisning. Dette innebærer at man som pasient står utenfor den ordinære ventelisten ved instituttet. Da kan man komme raskt i gang med adekvat behandling og treningsopplegg.

 

Trude Røine-Elsrud, Fysioterapeut MNFF.
Hun tok utdanningen i Nederland og var ferdig våren 2001. Deretter har hun jobbet i privat praksis og som kommunal fysioterapeut i Ringerike. Har jobbet mye med både ortopediske og nevrologiske pasienter. Har god erfaring med gruppetrening.

Arno de Jong, Fysioterapeut MNFF

Arno har jobbet på Harestua Medisinske Senter 

siden 2015. Ferdigutdannet fysioterapeut ved
Internationale Academie voor Fysiotherapie
Thim van der Laan i 2001. Han har erfaring fra Kommunehelsetjenesten og
privat praksis. Arbeider med akutte og kroniske muskel- og
skjelettplager.
Kompentanse på behandling av pasienter med
artrose i hofte og/eller kne (AktivA). Arno har drevet mange år aktiv som
badmintonspiller. Nå mosjonist løp og ski.
Fotballtrener for barn. Medlem i NFF (Norsk Fysioterapi Forbund).

Christina Ekeren, Fysioterapeut MNFF

Utdannet fysioterapeut ved Høgskolen i Oslo og Akershus 2010-2013. Turnustjeneste i Skedsmo kommune og ved MS – senteret i Hakadal 2013/2014. Siden 2014 jobbet som fysioterapeut ved Harestua Medisinske Senter som vikar i driftstilskudd og privat. Christina har også vært fysioterapeut for damelaget til Oppsal håndball i sesongene 2014-2017.

Hun har selv idrettsbakgrunn fra håndball, og har tatt etterutdanning i form av kurs innen idrettsmedisin og muskel/skjelettplager.

Hos Christina kan du få time raskt uten henvisning fra lege. Hun har kurs i trykkbølgebehandling, nålebehandling, kinesiotaping og rehabilitering av muskel/skjelettplager.

 

Silje Mari Wøien, Fysioterapeut MNFF

Silje har startet på master i klinisk nevrologisk fysioterapi og tar nå i mot pasienter på Harestua Medisinske Senter med nevrologiske sykdommer og tilstander i sentralnervesystemet, som har henvisning på fysioterapibehandling.

Undersøkelse og behandling i praksis er en sentral del av studiet, og studentene har derfor refusjonsrett med HELFO under studieperioden. Dette er et masterstudie som vil gå over 2 år, og hun vil derfor være tilgjengelig i perioden fra oktober 2016 til mai 2018.

Silje har erfaring fra praksis med ortopedi fra Rikshospitalet og ryggmargsskadde ved Sunnaas. Den siste tiden har hun jobbet med en rekke nevrologiske sykdommer/ lidelser i spesialisthelsetjenesten ved Sykehuset innlandet, i tillegg til erfaring fra kommunal sektor.

 

Ingvild Stensland, Fysisk Trener

Ingvild er utdannet Personlig Trener (PT) og har erfaring fra basis, utholdenhet, bevegelighet og styrketrening på Olympiatoppen.
Hun er sertifisert som Redcord Active Specialist (slyngetrening), samt har kurs i kettlebells og ernæring.

Ingvild har drevet aktivt med trening og spilt toppfotball i over 15 år, har 144 A - landskamper for Norge, spilt i VM og OL, har EM - sølv og hun har vunnet Champions League med Lyon.

Nå er hun er i gang med NFF`s trenerutdannelse.

Ta kontakt om du ønsker å trene med Ingvild, trenger endringer i program. Tips i forhold til vektregulering, eller i det hele tatt bare trenger ny motivasjon og inspirasjon.

I tillegg til å tilby private timer i vår treningsavdeling har hun ansvaret for noen av gruppetimene som vi har på kveldstid.


_______________________

PERSONLIG TRENING MED FYSIOTERAPEUT/ FYSISK TRENER:

 

I 2014 UTVIDET VI KOMPETANSEN OG TILBUDET VÅRT I TRENINGSAVDELINGEN.

Etter vår erfaring fra landslag og olympiatoppen, ser vi at samarbeid mellom terapeuter og fysiske trenere er viktige i en rehabiliteringsprosess. Terapeuten har den medisinske kunnskapen og styrer begrensingene, mens den fysiske treneren har kreativt øvelsesutvalg og ser muligheter innenfor de gitte rammene.
I tillegg ønsker vi å kunne gi et tverrfaglig tilbud til de av dere som ønsker å ta tak i helsen sin og komme i bedre form.

Vi tilbyr personlig trening med våre fysioterapeuter/ Fysisk trener.  Bruk av personlig trener forutsetter en førstegangskonsultasjon. Din personlige trener hjelper deg til å nå dine målsettinger.  Treningen blir mer effektiv og du vil få raskere resultater. Fordelen med en personlig trener er at du vil bli «pushet» underveis, og teknikken kan korrigeres slik at treningen blir tryggere.

 

Velg den løsningen som passer best for deg!  

 

KONSULTASJON med vår Fysiske Trener eller en av fysioterapeutene og få utarbeidet et  individuelt tilrettelagt treningsopplegg.

 

PT:

Velg mellom 25 min og 50 min .

Ut fra et skreddersydd treningsopplegg vil du inspireres og utfordres av din personlige trener.

 

PT DUO

Velg mellom 25 min og 50 min Personlig trening for to. En god treningskamerat gir økt motivasjon. Dere utfordres til å nå deres mål.

 

1.     ÅRS ABONNEMENT -  

Ta kontakt for priser.

I tillegg tilbyr vi gruppetrening med fysioterapeut på kveldstid. Du kan også trene på egenhånd med klippekort eller abonnement (se egen prisliste).
________________________


GRUPPETIMER

Vi tilbyr gruppetimer med fysioterapeut!

Lunge gruppe:
Mandag - fra kl. 11.00 - 12.00
Rekvisisjon fra lege nødvendig.

  

 

KVELDSGRUPPER - PRIVAT:

 

BASIS TRENING 

REDCORD/ SLYNGETRENING

SPINNING

RYGG-/ SKULDER- GRUPPE:

SPINNING KOMBINERT MED STYRKETRENING:

BOOTCAMP 

Påmelding: Ta kontakt med oss – eller send SMS: bruk kodeord <HMSFYSIO> skriv namn og beskjed, send 2097
________________________________

 

BEGREPSAVKLARINGER

Hva er FYSIOTERAPI:
Fysioterapeuter er eksperter på muskel- og skjelett- apparatet. Har høyskoleutdannelse på forståelse av menneskets anatomi, fysiologiske funksjoner og bevegelsesutvikling, og omsamspillet mellom individ, miljø og sykdom. Fysioterapeuter er sentrale i forbygging og behandling av belastningslidelser.

Fysioterapi er rettet mot både kroppslige og psykiske plager samt tilrettelegging av menneskets livs- og arbeidbetingelser. Vi har som oppgave å bevare og fremme god helse i alle aldersgrupper. Du trenger ikke være syk for å ha behov for fysioterapi. En av fysioterapeutens viktigste oppgave er å skape forståelse for hvordan sykdom og skader oppstår slik at du selv kan forebygge.
Fra Norsk Fysioterapi Forbund

Psykiatrisk og psykosomatisk fysioterapi:
Dette er et fagområde innen fysioterapi. Man behandler et bredt spekter av funskjonsproblemer; anspenthet, muskel- og skjelettlidelser, samt psykiske lidelser med ulike alvorlighetsgrad som for eksempel spiseforstyrrelser, angst og depresjon.
Fra Norsk Fysioterapi Forbund

Fysioterapi for barn og unge:
Fysioterapeuten tilrettelegger barn og unges omgivelser for å fremme god helse. Fysioterapeuten medvirker til tiltak som fremmer et godt fysisk og psykososialt miljø i barnehage, skole, institusjon, SFO, fritid og hjem.
Fysioterapi for barn og unge har som mål å bevare eller bedre barn og unges funksjonsevne. Behandlingen skal gi velvære og livskvalitet og kompensere for funksjonssvikt.
Fra Norsk Fysioterapi Forbund

Idrettsfysioterapi:
Forebyggende helsearbeid i befolkningen generelt er et viktig arbeidsområde. Idrettsfysioterapeuter legger stor vekt på å fremme tiltak som kan motvirke den stadig økende forekomsten av livsstilsykdommer.
Idrettsfysioterapi omfatter kunnskap om generelle og spesifikke behandlings- og rehabiliteringsprinsipper ved både akutte skader og belastningsskader.
Fra Norsk Fysioterapi Forbund

TRENINGSTERAPI:
Vi har tilbud om trening med kyndig medisinsk veiledning ved vårt fysikalske institutt. Dette innebærer at man etter en konsultasjon med en av våres fysioterapeuter får et individuelt tilrettelagt treningsprogram.

Dette passer for dem som
- ønsker å trene, men som kanskje har problemer med for eksempel rygg eller skuldrer og er usikker på hvilken type trening som er riktig.
- har lyst til å trena, men som ikke nødvendigvis har lyst til å gå på et treningssenter.
- ønsker individuelt tilrettelagt treningsprogram utarbeidet av en fysioterapeut

Spinning - gruppetrening
God kondisjonsøkt på sykkel. For alle, intensitet styres av hver enkelt. Økten varer i 60min.

 

Spinning kominert med styrketrening:
30 min effektiv spinning, intensitet styres av hver enkelt.
30 min styrketrening, varierer mellom sirkeltrening og eget tilrettelagt treningsprogram.

 

Rygg/skulder gruppe
Trening tilrettelagt for å forebygge og redusere rygg- og skulderproblematikk.
Oppvarming/kondisjon, deretter styrke, stabilitet og bevegelighetsøvelser.
Treningsprogram tilrettelagt hver enkelt deltaker.Hva er KLASSISK MASSASJE og muskelterapi:
Klassisk massasje: er en oppmykning av ledd- og muskelgrupper som løsgjør og reduserer spenninger, stivhet og muskelknuter.

Idrettsmassasje: er en dynamisk behandlingsform som varierer ut i fra hva målet med behandlingen er. I idretten finner man flere forskjellige behov, og man fokuserer ofte på muskelgrupper som er relatert til den enkelte sporten. Man kan behandle før trening/kamp, mellom kamper samme dag og etter trening/kamp, og teknikken varierer.

Muskelterapi: er en behandlingsform som benytter massasje, tøyninger og triggerpunkt i kombinasjon.

Medlemmene av Norges Massasjeforbund, NMF er utdannede terapeuter som både kan gi velvære og terapeutiske behandlinger. NMF- terapeuter innehar pasient og ansvarsforsikring samt følger NMF's etiske regler.
Fra Norges Massasjeforbund

 


 _________________
 

OSTEOPATI:

I tillegg til fysioterapi og treningsterapi utøves det osteopati ved Harestua Medisinske Senter.

Hva er osteopati?
Osteopati er et relativt nytt behandlingstilbud i Norge, med røtter i USA. Osteopati øker kroppens evne til å helbrede seg selv gjennom fysisk behandling av hele kroppen ved smerter og plager. Osteopati er forebyggende og virker som akutt og rehabiliterende behandling.

Osteopati virker fordi man fokuserer på sammenhenger i hele kroppen for å finne årsaken til smerten, som ofte kan være et annet sted enn der smerten oppleves.

Osteopaten tar seg god tid til pasienten, har høy medisinsk kompetanse og samarbeider med annet helsepersonell når det er nødvendig.

Osteopati bygger på medisinske fag som anatomi, fysiologi, biomekanikk og patologi.

Osteopatien tilfører pasientene noe nytt. Osteopatene er spesielt interessert i å finne sammenhenger til folks smerter og plager og behandler ikke bare muskler og ledd, men også bindevevsnettverket i kroppen. Derfor behandler osteopatene i stor grad også følgetilstander av sykdom og skader, og pasientene opplever at smerter i rygg og nakke kan bedres. Osteopatene
behandler ofte et annet sted enn der smertene sitter.

Hva kan behandles?
Osteopati virker hurtig ved alle typer belastningslidelser, ved rehabilitering etter sykdom og spesielt ved rygg- og nakkeplager, samt
idrettsskader. I økende grad kommer også pasienter med problemer fra luftveien, urinveien og fordøyelsessystemet og for følgetilstander etter sykdom.

Den typiske pasient har akutte eller kroniske smerter fra rygg, nakke, bekken, hofte, kne ankel, hode, mage, bryst, skulder eller arm. Plagene kan for eksempel være hodepine, lumbago, prolaps, ischias, bekkenløsning, whiplash, betennelse i albue eller skuldre, svimmelhet, stivhet, halting, dårlig balanse, utbrenthet, nummen følelse, halsbrann, urinveis-, luftveis
eller fordøyelsesplager og kolikksmerter hos barn.

Plagene kan oppstå etter langvarige belastninger, akutte skader, ulykker, arr, idrettsskader eller sykdom. Osteopati har også forebyggende virkning.

Osteopati passer for pasienter i alle aldre.

Hva skjer hos osteopaten?
Osteopaten bruker hendene for å finne årsak til pasientens plager.

Osteopaten gjør en grundig undersøkelse med sykehistorie, holdningsanalyse, bevegelighetstesting og palpasjon (kjenner på kvaliteten i vevet). På denne måten finner osteopaten sammenheng mellom spenninger og symptomer. Undersøkelsen leder til en osteopatisk diagnose som viser hvor i kroppen de viktigste spenningene er. Denne diagnosen avgjør så behandlingen, som utføres med hendene/som består av manuelle teknikker. Det benyttes mange ulike teknikker som mobilisering, avspenning, korrigering av ledd eller tøyninger. Behandlingen har en trygg og skånsom tilnærming.
Hver konsultasjon består av undersøkelse og behandling. Den er spesielt tilrettelagt for hver enkelt pasient.

Sikkerhetstester blir utført for å utelukke tilstander hvor osteopatisk behandling ikke er egnet. Ved mistanke om alvorlig sykdom nøler vi ikke med å henvise til lege.

Osteopat, Janne Oppheim Søllesvik