Bestill time med SMS

Send til 2097:

HMSLEGE fødselsdato, ditt navn, grad av hast

(Unngå sensitiv informasjon)

Se eksempel

HMSLEGE 030562 Kari Normann Trenger time for konsultasjon

Kr. 6,- per mottatt melding.

Normalt to meldinger - bekreftelse og timeavtale.

NB: Tjenesten kan ikke benyttes om man har reservert seg mot kortnummer
Vi har fått inn flere influensavaksiner til de som tilhører risikogruppen

Kiropraktor

 

Kiropraktorklinikken her ved Harestua Medisinske Senter startet høsten 2010.

Kiropraktor Mari Bardalen Wiggen er utdannet ved Syddansk universitet i Danmark i 2008, og har jobbet på Harestua siden 2010.  Spesiell interesse for og videreutdannelse i diagnostisering og behandling av ekstremiteter, dvs plager i skulder-albue-hånd og hofte-kne-fot, samt kjeveplager.

Fra mai 2020 startet også Hanne Elisabeth Kasin her på Harestua. Hanne er utdannet fra Macquarie University Australia 2012. Hanne har en stor interesse for yoga, og er også utdannet yogainstruktør hvorpå hun også bruker elementer herifra for å jobbe med stressmestring, pust og mobilitetsøvelser. Hun har flere kurs innen funksjonell nevrologi og behandling av barn, og har spesiell interesse for behandling av babyer og gravide.


Åpningstider:
Mandag:  08.30 - 15.00
Tirsdag:  12.00- 19.00
Onsdag:  11.00- 19.00
Torsdag: 08.00 - 16.00
Fredag: 08.30 - 15.00

Timebestilling:
Tlf. nr.: 613 24 996. Legg igjen beskjed hvis du ikke får svar, så ringer vi opp så snart som mulig!
E-post: kiro@harestua.nhn.no. Skriv kun navn og når du ønsker time, ikke sensitive personopplysninger.


Når kan jeg ha glede av en tur til kiropraktoren?
Ryggplager er den vanligste årsaken til at folk søker hjelp hos kiropraktor. Det er mindre kjent at kiropraktorer også behandler andre tilstander hvor det er feilfunksjon og smerte i bevegelsesapparatet. I tillegg til ryggplager er de vanligste tilstandene kiropraktoren behandler hodepine, svimmelhet, nakkesmerter, skulder- og armsmerter, brystsmerter, bekkensmerter, hoftesmerter, kne-, ankel- og fotsmerter. Kiropraktikk har god effekt på både akutte og kroniske tilstander.
Kiropraktoren ser pasienter i alle aldre fra tidlig spedbarnsalder til alderdom, de fleste pasientene er imidlertid i midten av yrkesaktiv alder. Mange idrettsutøvere følges jevnlig opp av kiropraktor.

 

Hos kiropraktoren:
Når du er hos kiropraktor blir det først tatt en sykehistorie der du beskriver hva som plager deg. Med utgangspunkt i dette vil kiropraktoren stille utfyllende spørsmål for å få belyst relevante sammenhenger og årsaksforhold – ofte ting du selv ikke hadde tenkt på var relevant. I tillegg må kiropraktoren orientere seg om evt tidligere sykdommer og skader, medisinbruk, belastninger i hjem og arbeid mv.

Undersøkelsen starter med at kiropraktoren inspiserer og analyserer pasientens kroppsholdning og -bygning, muskulatur og bevegelsesmønster. Kiropraktoren kartlegger deretter funksjonen i nerve-muskel-skjelettsystemet for å lokalisere feilfunksjoner i ledd og muskulatur og vurdere om disse har sammenheng med pasientens symptomer.

Kiropraktoren bruker palpasjon (undersøker med hendene) for å finne smertekilder i senefester, muskulatur, ledd og skjelettstrukturer mv. Alle ledd i bekken, ryggsøyle og nakke undersøkes med spesifikk bevegelsespalpasjon for leddlåsninger. Ofte finner en smertepunkter i muskulaturen (triggerpunkter) og betente sener/muskelfester som følge av ubalanse i muskulatur som kan være for kort, stram eller svak. Feilfunksjoner i ledd og muskulatur kan også gi symptomer fjernt fra hvor problemet sitter.

Klassiske ortopediske og nevrologiske tester inngår som en naturlig del av kiropraktorundersøkelsen. Etter den kliniske undersøkelsen vurderer kiropraktoren om det er nødvendig med røntgenundersøkelse eller andre supplerende undersøkelser før diagnosen kan stilles og eventuell behandling iverksettes.

Undersøkelsen gir kiropraktoren grunnlag for å stille en funksjonsbasert arbeidsdiagnose. Dette gir mulighet for tilrettelegging av behandling med hensikt å gjenopprette normal funksjon.

Kiropraktoren har gjennom sin utdannelse tilegnet seg den teoretiske og praktiske viten for å ta stilling til om pasienten er egnet til kiropraktorbehandling. Ved mistanke om underliggende organisk sykdom henvises pasienten til lege for videre oppfølging. Ved behov for tverrfaglig vurdering og behandling finner vi andre samarbeidende profesjoner her ved senteret. F. eks kan massage eller fysioterapi kan være viktig supplerende behandling.

 

Trening og forebygging
En viktig del av kiropraktorens behandlingsopplegg er å lære pasienten å ta vare på sin egen kropp og best mulig mestre og forebygge sine plager. Raskest mulig tilbakeføring til arbeidsliv og gjenopptagelse av daglige aktiviteter er viktige målsettinger. Videre er mosjon og egentrening generelt gunstig for de fleste pasienter med smertesyndromer og belastningslidelser.

Kiropraktoren gir instruksjon i hjemmeøvelser utifra pasientens individuelle behov, dette kan omfatte styrkeøvelser, uttøyninger, kondisjonsøvelser og avspenningsteknikker.

For mange pasienter med langvarige eller tilbakevendende plager kan rehabiliterende trening under kyndig veiledning være nødvendig, i tillegg til manuell behandling, for å oppnå tilfredstillende behandlingsresultater og forebygge tilbakefall. Her på senteret har vi dyktige fysioterapeuter som jobber med treningsveiledning.

 

Trykkbølgebehandling
Hos kiropraktoren er det også mulighet for å få trykkbølgebehandling. Dette er en forholdsvis ny behandlingsform som viser gode resultater på en rekke muskel/senelidelser. Ved f. eks tennisalbue, senebetennelser i skulder, betennelse i fot, vil ofte trykkbølgebehandling være et godt supplement.

Førstegangsbehandling inkl. trykkbølgebehandling: 810,-
Trykkbølgebehandling, videre konsultasjon: 610,-


Røntgen/CT/MR
Ulike billeddiagnostiske undersøkelser supplerer ofte den kliniske undersøkelsen. I mange tilfeller vil kiropraktoren henvise deg til røntgenundersøkelse.
Kiropraktorene har også anledning til å rekvirere mer avanserte undersøkelser som CT og MR ved røntgeninstitutter og sykehus. Røntgen, CT, MR eller andre bildediagnostiske undersøkelser dekkes av Folketrygden på samme måte som ved henvisning fra lege.

 

Sykemelding
Kiropraktoren vil vurdere om det kan være gavnlig med sykemelding, og kan sykemelde pasienter.


Spesialisthenvisning
Kiropraktorer kan også henvise til videre undersøkelser hos spesialister på sykehus ved behov for dette.

For mer informasjon: se www.kiropraktikk.no

 

Prisliste, egenandeler:

Førstegangskonsultasjon                  750,-
Førstegangskonsultasjon 0-3 år        600,-
Påfølgende behandling                     480,-
Utvidet konsultasjon                        600,-
Trykkbølgebehandling                      610,-

 

Konsultasjonen betales etter hver gang. Ved avbestilling må dette skje dagen før, hvis ikke vil timen belastes pasienten i sin helhet.